Herfstig havermoutje met appel
Fruit blijft voor ons superfood nummer één. Ongelooflijk wat je wel niet allemaal kunt met een eenvoudige appel. Maar de ene appel is de andere niet, dus experimenteer met soorten en ontdek wat jij het lekkerst vindt. Voor dit recept kiezen wij de goudreinet, de perfecte ‘ovenappel’. Denk maar aan je oma’s appeltaart.
Voor 1 persoon
Benodigdheden:
- Ovenschaal met een diameter van 14 cm Steelpannetje
Ingrediënten :
- 50 g havermout
- 1 goudreinet
- 200 ml havermelk
- Handje walnoten
- Handje krenten
- Snufje kaneel
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 oC.
- Doe de appel ongeschild en ongesneden in de ovenschaal en zet deze circa 20 minuten in de oven, zodat de appel wordt geroosterd.
- Haal de appel uit de oven als deze helemaal zacht is en een beetje openbarst.
- Breng ondertussen de havermout met de havermelk in een pan aan de kook.
- Laat 10-15 minuten zachtjes koken en roer regelmatig door.
- Doe de havermout in een kom.
- Plaats het zachte zoete appeltje midden in de kom met havermout.
- Garneer met de walnoten, krenten en het kaneel. Ruik en proef de herfst!
- Neem ter variatie andere topping!
Weet je nog niet zo veel over wat goede voeding is en zou je hier graag meer over willen weten? Sluit dan eens aan bij een workshop ‘tips en tricks over voeding’. In een half uur leer je in een kleine groep hoe je je lichaam op een goede manier voedt. En wist je dat je met de Rhythmsports app ook toegang hebt tot de Food app? In onze app komen alle aspecten van een gezonde lifestyle bij elkaar om jou zo goed mogelijk te helpen je doelen te behalen!

Bron: Bonnier, P. & Kok, M. (2015). Havermoutje. 70 havermoutrecepten van pasta tot pannenkoek.